IndiCEL KS april 2002

Edb-hjælp til manuel modelkonstruktion efter KS konstruktionssystemet

I IndiCEL gøres konstruktionsberegningerne automatisk, og udprintes til brug ved den manuelle modelkonstruktion.(For at gøre det må din computer dog i forvejen indeholde et regnearks-program: "WINDOWS EXCEL").

Der er ni IndiCEL-enheder: Corsage, Kjolegrundform, Pelsgrundform (dame), Damebukser, Herregrundform, Klassisk herrejakke og Herrebukser, Nederdel og Kraver.

De kaldes fra hjemmesiden og åbnes "med makro".

(Makroerne bruges kun i forbindelse med udskrivning af forud valgte sider, men regnearkets beregninger virker stadigvæk som de skal. Hvis du åbner uden makroer må du selv udpege de sider der skal udskrives).

Der skal først tages mål, og målene skal sammen med bemærkninger om figur og model være indskrevet i den målseddel der hører til den pågældende model. Målsedler findes på hjemmesiden ved de enkelte modeller og udskrives på den tilsluttede printer før måltagningen påbegyndes.

Man indtaster navn og mål for den valgte individuelle konstruktion. Alle konstruktionsmålene bliver straks beregnet og indskrevet på tekstsiderne, der er de samme som findes i den trykte konstruktionssamling.

Når det er gjort klikker man knappen: Udskriv IndiCEL – hvorefter den tilsluttede printer udskriver de nødvendige sider.

De udprintede sider bruges derefter i forbindelse med de tilhørende tegninger. Dem kan man udskrives ved at klikke på Udskriv Tegninger (hvis man ikke har dem i forvejen.)

Særligt om de enkelte konstruktioner:

Til herrejakker, og til dame- eller herrebukser skal der bruges nogle særlige vinkelskabeloner, der kan udskrives fra hjemmesiden forrest i IndiCEL. Skabelonerne bør udskrives på karton, og udklippes.

På kjolegrundformens side 1 kan man angive figurtypen. På side 2 er der en skitse der viser den beregnede "flav" og de beregnede værdier for taljering og hoftetilsætning fordelt på de rigtige steder, også med hensyn til figurtype.

På både dame- og herrekonstruktionerne er ærmegabsomkredsen bestemt med en beregning, udregnet på grundlag af ærmegabets bredde og højde. Brugere må meget gerne måle efter på det optegnede ærmegab og melde tilbage hvis målet ikke stemmer.

De klassiske herrejakke har nogle sider med særlige tilpasninger. De kan udskrives med et klik på Udskriv Tilpas

Kravekonstruktionerne har ingen Excel-beregninger. Lommeregner bruges til de få nødvendige beregninger