Indlægsmaterialer

Klik på billeder - side 1/3 - næste side - tilbage

Watteline.
Watteline er uldvat, som er meget åbne strikkede stoffer af bomuldsgarn med indvævet uld, der opkradses. Det er et mellemfoer, der fylder godt og er meget let. Købes enten hvid eller sort. Watteline fås i uld og viscose. Et andet mellemfoer er rayon med netbagside.
Vilene (Vlieseline)
Vilene (vlieseline) er et indlægsstof af fibre, der hverken er spundne eller vævede, men sammenholdt af plastik. Det er en let vare, der nemt kan forme sig til støtte for hovedstoffet. I pelse bliver en kraftig kvalitet uden klæb, brugt i forkanter og om lommer, samt evt. manchetter og krave. Købes i forskellig tykkelse og bredde. Farve: grafit eller hvid.
Stivlærred 
(bruges sjældent i dag)                Stivlærred er et indlæg, der ikke giver sig. Sammen med et hovedstof, der forbindes dermed, kan altså ikke arbejde. Gode stivlærreder er rå heglet hør. Dårlige varer væves af jute. Et materiale som blev brugt før i tiden, skrædderen bruger det  til kraver og indlæg i herrejakker. Vilene har overtaget stivlærred funktionen i buntmagerfaget.